Kotieläinten ja ihmisasukkaiden kotoisa kotipiha, vieraiden iloksi ja riemuksi!

Elämäntapana Rehndahl

Rehndahl on perheemme, Sadun ja Sannan sekä noin 60 kotieläimen, ympärivuotinen koti. Suurperheemme elo on täynnä askareita, puuhaa ja toimeliaisuutta, mutta me kaikki arvostamme aika ajoin myös rentoutumista, chillailua ja hauskanpitoa. Tämän kotoisan ja rennon meiningin haluamme jakaa myös meillä vierailevien asiakkaidemme kanssa.

Meillä eläimet eivät aina hengaile aitauksissaan. Joten ethän siis pelästy, jos parkkipaikalla sinua on vastaanottamassa ystävällinen Nero-kissa tai Pikkis-kukko kanahaareminsa kera. Leikkipaikoilla ruohonleikkurin sijasta viheralueita saattavatkin olla työstämässä lampaat ja vuohet – tai minihevosemme falabellat.

Tallin ohitse et varmaankaan pääse ilman, että kalkkunaherra Vonnegut päästää pulputtavan tiedotuksensa: ”Vieraita näkyvissä!” Tallin nurkilla kuuluva ystävällinen tuhina ja röhkintä tarkoittaa todennäköisesti sitä, että prinsessa Madeleine on herännyt kauneusuniltaan ja odottelee yksityiskarsinassaan henkilökuntaansa tarjoilemaan välipalaa. Heppa-aitauksesta saattaa kantautua hyväntuulista hörinää, josta voitkin tunnistaa ruoka-ajan jo alkaneen. Linssiluteemme Dalai-laama puolestaan kurottelee heti tilaisuuden tullen mukaan perhepotrettiin tai suosittelee näkyvästi itseään selfiekaveriksesi.

Kuten siis varmaan alat ymmärtää, täällä on tilaa isoillekin persoonille. Kun tulet meille, tulet ystävällisten eläinten ja ihmisten onnelliseen kotiin!

Rehndahlissa on paljon eläimiä
joihin voit ystävystyä, mutta isolle maatilalle mahtuu muutakin ihmeteltävää.

Merirosvolaiva ”Black Pearl” on puinen alus, jolla lapset purjehtivat etsimään uusia maailmoja ja laaksosta lähellä ankkalampea löytyy myös aidattu leikkipaikka, jossa voi touhuilla monitoimivälineessä ja pomppia trampoliinilla.

Keijukaiskukkulalla pääset tutustumaan metsien muinaiseen väkeen. Tarkka kulkija voi löytää sieltä keijujen pesiä ja tavata laaksossa muun muassa vanhan Ahdin ja hänen kauniin vaimonsa Vellamon. Vaan toivottavasti et hullaannu ilkeän näkin viettelevästä viulunsoitosta – tai eksy hirvittävän Hiiden maanalaiseen maailmaan! Maahisten ilkikuristen ansojen vuoksi maasto on hieman vaikeakulkuinen eikä sillä etene mukavasti esimerkiksi rattaiden tai pyörätuolin kanssa.

Kesäkaudella käytössä olevat keppihevostalli ja supersuosittu kepparien esterata innoittavat lapset ja joskus aikuisetkin mitä huimimpiin loikkiin!

Hiljainen metsä ja toivomuskaivo. Mahdatkohan löytää nämä?

Retkieväitäsi voit nauttia jylhän kallion päällä ja samalla levähtää luonnonhelmassa. Myös eväiden grillaus onnistuu nuotiopaikoilla, joita on vapaassa käytössä kaksi.

Kesäkautena voit ostaa pienestä kioskistamme kahvia, virvokkeita, jäätelöä ynnä muuta pientä. Suurempaan nälkään tai varmuuden vuoksi varaathan omat eväät mukaan!
Naapurissamme sijaitsee myös aivan ihastuttava ja elämyksellinen Maatilapuoti, jonka tarjonnan ja aukioloajat voit kurkata tästä!

Säännöt

Luethan nämä, jotta vierailustasi tulee mahdollisimman turvallinen ja iloisesti ikimuistoinen!

Tästä pääset lukemaan kotieläinpihamme liikennesäännöt sekä tarkemmat ohjeistukset!

Poimintoja:
– Omaa koiraa tai muitakaan lemmikkieläimiä et valitettavasti voi ottaa vierailulle mukaan, koska tilan omia eläimiä kulkee kotipihallaan vapaana.
– Eläinten säännöllisestä ja tasapainoisesta ruokinnasta vastaa ainoastaan talon oma väki; ethän siis syötä eläimiä millään.
– Alle 12-vuotiaiden tulee liikkua alueella vain vanhempansa tai huoltajansa valvonnassa.

Historiikki

Rehndahlin on perustanut Susanne Hilden 1990 -luvun alussa. Susannen alkuperäinen ajatus Rehndahlin konseptista olla elävä ja houkutteleva jokaiselle, joka haluaa hiukan maanläheisempää kontaktia elämään ja eläimiin, on säilynyt läpi koko kotieläinpihan taipaleen. Kotieläinpihasta onkin tullut vuosikymmenten kuluessa suosittu koko perheen retkikohde.

Vuonna 2015 tilan osti Linda Helske, joka alkoi pian tämän jälkeen pyörittää kotieläinpihaa yhdessä lintuja rakastavan elämänkumppaninsa, Joonas Valkaman, kanssa. He toivat mukanaan lapsille soveltuvat monipuoliset leikkipaikat, mystisen haltijapolun sekä monia taiteellisia näkemyksiä ja elämyksiä, jotka ovat jo vuosia rikastuttaneet Susannen luoman Rehndahlin omaleimaista ja iloista ilmapiiriä.

Viimeisin omistajanvaihdos tapahtui alkukeväällä vuonna 2021, kun tila sai itselleen uudet emännät, Sadun ja Sannan, jotka päättivät jatkaa Rehndahlia sen toimintaperiaatetta, perinteitä ja uniikkia hyväntuulista tunnelmaa vaalien.

Kaikkeen jo olemassa olevaan mahtuu aina mukaan vielä ripaus rakkautta!

Meiltä löytyy myös aina paikka motivoituneelle työharjoittelijalle – ota reippaasti yhteyttä!