Linnut

Lintukansaa on monenlaista, näköistä ja kokoista

Riikinkanat- ja kukko ovat koreaa sakkia. Riikinkukko uusii pyrstönsä joka vuosi. Mitä vanhempi kukko, sen komiampi pyrstö! Riikinkukkotarhassa asustaa myös kujertavat ja kauniit riikinkyyhkyt.

Kanalan väki, joka touhottaa kesäpäivät vapaana milloin missäkin (usein eväitänsä nauttivien vieraiden ympärillä), koostuu monesta rodusta. Tyrnävän ja Hämeen maatiaiskanat edustavat alkuperäistä suomalaista kanarotua, joka oli lähellä sukupuuttoa 1960 -luvulla. Sitkeitä sissejä siis suoraan Savosta ja Hämeestä! Brown Nick pohjautuu Rhode Island red -rotuun, joka on lähtöisin Amerikasta. Nämä kanaset ovat hyvin seurallisia, joten aika näiden kanssa ei varmasti käy tylsäksi! Kanaparven kruunaavat säyseät mustat jättiläiskanat; Brahmat, joilla on komeat höyhenpeitteiset kannukset.

Silkkikana on sympaattinen ja erikoinen kana, jonka erikoisuuksiin kuuluu silkkinen höyhenpeite sekä musta iho ja luusto. Paduan-kana kasvatettiin 1700 -luvulla Italiassa – Padovan kaupungissa. Erikoisen näköiset linnut ovat hauskoine päähineineen myös todella sosiaalisia ja tulevatkin mielellään tervehtimään tulijaa lähelle. Nämä kylmää karttelevat pikkukanaset asustelevat talvisin tallin lämpimässä ja kesällä he ilostuttavat riikinkukkotarhan väkeä.

Hanhet ja ankat ovat hyvin äänekkäitä persoonia kaikki. Tämä vesilintujaosto partioi pihalla, polskien milloin missäkin astiassa jossa vain on vettä tarjolla. Kovaäänistä sanottavaa tyypeiltä löytyy melkein joka asiaan, joten heitä voikin kutsua joka alan asiantuntijoiksi!

Kalkkunan tervehdys on omintakeinen pulputus. Tule ja kuule itse!